Kerstvoetbal wordt ingeperkt

Jelle Vereecke
| 13 reacties
Kerstvoetbal wordt ingeperkt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nu men eindelijk tot een akkoord lijkt te komen omtrent de competitieformule, kan de Pro League ook aan de kalender van volgend jaar beginnen werken.

Morgen wordt er gestemd voor het behoud van het systeem met 16 clubs en play-offs. De Pro League wil echter geen problemen meer meemaken zoals dit seizoen, en zal daarvoor maatregelen nemen bij het opstellen van de kalender.

Het seizoen 2011-2012 moet beginnen in het weekend van zaterdag 30 juli en zondag 31 juli, iets vroeger dan anders dus. Het kerstvoetbal zal ook worden beperkt: er wordt enkel een speeldag voorzien op tweede kerstdag. De speeldag tussen kerst en nieuwjaar valt weg.

Men wil ook de winterstop uitbreiden tot minstens drie weken. In de laatste week zou eventueel wel plaats kunnen gemaakt worden voor een inhaalprogramma als er door het winterweer opnieuw matchen moesten uitgesteld worden.

Om problemen met uitgestelde wedstrijden te beperken, wil men ook de 68-urenregel versoepelen. De regel dat een ploeg minstens 68 uren rust moet hebben tussen twee wedstrijden zou minder strikt toegepast worden. Daardoor zouden eventueel zelfs twee matchen op drie dagen gespeeld kunnen worden, zoals in Engeland regelmatig het geval is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties