Defour: "Ik ben geen normale mens hé"

Defour: "Ik ben geen normale mens hé"
Foto: © SC

Bij Standard werd gisteren ineens aangekondigd dat Steven Defour fit voor de dienst is bevonden. De middenvelder van de Rouches heeft groen licht gekregen om weer te spelen.

Normaal gezien ging Defour er minstens drie maanden over doen. "Drie maanden voor een normale mens... maar ik ben niet normaal",zegt hij in HLN. "Dokter De Clercq en de medische staf hebben het licht op groen gezet. Ik ben de voorbije weken steeds harder beginnen trainen. Ik voel niet de minste hinder meer in de schouder en de kuiten. Integendeel, het is alsof ik een nieuw lichaam heb."

"Jarenlang eindigde ik bijna elke wedstrijd met dikke benen omdat ik me te fel moest inspannen. Dankzij die operatie aan de kuiten ben ik daarvan verlost. Ik loop gezwind. Dat is een heerlijke gewaarwording. Vooral voor de kilometervreter die ik ben. De schouder was geen punt. Ik ben geen volleyballer of handballer, hé. En wat die delicate situatie van Standard betreft: het is niet omdat we op Gent verloren hebben en Mechelen inmiddels op STVV gewonnen heeft, dat mijn wederoptreden werd vervroegd."

"Niemand heeft mij onder druk gezet. De directie niet, de technische staf niet. Ik popel gewoon om opnieuw te kunnen spelen, om de ploeg aan een plaats bij de eerste zes te helpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties