Lierse SK aanvaardt degradatieregeling niet

Fabian Morren
| 99 reacties
Lierse SK aanvaardt degradatieregeling niet
Foto: © SC

Lierse stemde tegen de play-offs en wilde terug naar een normale competitie met achttien ploegen. De club voelt ook niets voor de nieuwe degradatieregeling.

"Dit tart alle verbeelding en kunnen we niet aanvaarden", zegt Neel De Ceulaer, CEO van Lierse, in GvA. "Wij waren absoluut voorstander voor een terugkeer naar achttien ploegen en zonder play-offs. De meerderheid besliste om de zestien clubs en de play-offs te behouden. Daar leggen we ons bij neer."

"Alleen de vorm die werd bedacht en goedgekeurd om in de toekomst de degradanten aan te duiden, het punt zeven van de overeenkomst, tart alle verbeelding. Dit is niet te geloven! Eén: dat systeeem is heel oneerlijk. Twee: het kan corruptie in de hand werken. Drie: het maakt het bijna onmogelijk voor een tweedeklasser om eens in eerste klasse daar ook te blijven."

"Wat corruptie betreft, geef ik het volgende voorbeeld", vervolgt De Ceulaer. "Een ploeg die twee keer na elkaar vijfde wordt, kan het zich veroorloven in het derde seizoen laatste te worden met nul punten. Dan blijft ze nog in eerste klasse."

Lierse legt zich niet neer bij deze beslissing. "We zullen met alle middelen vechten tegen een goedkeuring hiervan. Hoe we dat doen, zullen we met onze advocaten beslissen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties