"Niemand bij de voetbalbond houdt rekening met ons"

Fabian Morren
| 22 reacties
"Niemand bij de voetbalbond houdt rekening met ons"
Foto: © SC

Cercle Brugge doet het sinds de winterstop niet zo goed meer. De club zakte weg naar de grijze middenmoot, al blijft de play-off I nog wel een optie.

Toch lijkt de halve finales van de beker een realistischere doelstelling. Woensdag verdedigt Cercle een 2-0-voorsprong bij Germinal Beerschot. Eerst wacht zondagavond nog een trip naar Sint-Truiden.

"Met dank aan de kalendercommissie. Die heeft ons in 2011 al stiefmoederlijk behandeld", zucht Peeters in GvA. "Sinds Nieuwjaar hebben we zeven matchen gespeeld: één in de beker, de rest in de competitie. Wel, zes keer moesten we buitenshuis aan de slag gaan (Peeters misrekent zich, het was vijf keer, red). Lachwekkend is dat. Wij zijn de dupe van al die uitgestelde matchen. Niemand binnen de voetbalbond die rekening houdt met ons."

De wedstrijd tegen STVV volgt drie dagen voor een belangrijk bekerduel. "Begrijpe wie kan. Waarom had deze wedstrijd niet op zaterdag gespeeld kunnen worden? Van een normale voorbereiding op de bekermatch is bij ons geen sprake meer", foetert Peeters. "Maandag uitlopen, dinsdag een lichte training, woensdag spelen. Onze tegenstander, Germinal Beerschot, heeft intussen wel negen dagen gehad om zich op de terugmatch te focussen."

Gaat Cercle dan wel voluit zondag? "We gaan zondag in Sint-Truiden proberen de volle pot mee te pakken. Maar de voor ons cruciale wedstrijd voor ons volgt woensdag op 't Kiel. In de beker hebben we ons lot nog in handen, in de competitie niet meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties