Defour: "Rust, voetballend vermogen en ritme aan ploeg bijgebracht"

Defour: "Rust, voetballend vermogen en ritme aan ploeg bijgebracht"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Steven Defour liep voor het eerst in elf weken weer op het Standard-middenveld en dat was te merken. Naast de mentale boost zorgde de kapitein van de Rouches ook voor een voetballende surplus.

Defour was zoals vanouds de aanjager op het middenveld. "Het zat goed vanaf de eerste minuut", zei Defour direct na de wedstrijd. "Ik heb vooral rust kunnen brengen op het middenveld. Daarnaast denk ik dat ik ook het ritme kon bepalen en voetballend vermogen heb bijgebracht."

"Voor de wedstrijd had ik in de kleedkamer nog gezegd dat dit de wedstrijd van het seizoen was, want bij verlies was play-off I verloren voor ons. Als we nu woensdag nog een goed resultaat neerzetten, kan dit nog een mooi einde van dit seizoen worden."

Op het middenveld van de Rouches liep heel wat mooi volk rond: Defour, Witsel, Carcela en Berrier. Wie droomt er nu niet van die mannen te kunnen opstellen. "Het was de eerste keer dit seizoen en je ziet dat dit toch een serieus sterk middenveld is. En straks komt Jelle (Van Damme, nvdr.) nog terug. Dat is een luxeprobleem. Met Tchite vooraan hebben we dan een heel sterke ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties