Westerlo zet scheve situatie recht

Michiel Derwael
| 29 reacties

Vandaag stond het burenduel tussen Lierse en Westerlo op het programma in de kwartfinale van de beker van België. De Pallieters hadden de heenmatch gewonnen met 1-2 en beschikte over een goede uitgangspositie. In een aangenaam duel zette Westerlo de scheve situatie recht door met 2-3 te winnen.

Beide ploegen begonnen aarzelend aan de wedstrijd. Na tien minuten konden we de eerste dreiging van de wedstrijd waarnemen. Maric zette een mooie actie op, maar hij werd op tijd afgestopt door de Westelse verdediging. Het is vooral Lierse dat de eerste twintig minuten de wedstrijd in handen had. Sonck kopte nipt naast op een vrije trap van Maric. Westerlo kreeg zijn eerste kans in  de zeventiende minuut. Paulo Henrique dribbelde zich mooi vrij en speelde naar de alleenstaande Iakovenko. Die laatste besloot zwak voorlangs.

In de zesentwintigste minuut werd Lierse beloond voor het goede spel. Maric etaleerde zijn traptechniek en speelde Sonck vrij voor doel. De aanvaller aarzelde niet en verschalkte De Winter met een lobbal. Westerlo was niet aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. De Petter gaf zijn team weer hoop door vijf minuten later de gelijkmaker mooi binnen te trappen.

Het spel gaat nu op en af. Davids testte niet veel later de vuisten van De Winter. Westerlo begon meer te dreigen via een laag schot van Dekelver, Kawashima gaat goed plat. In de daarop volgende hoekschop loste de Japanner een kopbal van De Petter, maar Henrique schoot de rebound naast.

Westerlo was in het begin van de tweede helft zeer dreigen. Brüls zette voor van op rechts, maar De Wree ontzette met zijn borst. De match viel even stil tot Henrique van dichtbij tegen de paal besloot. In de zestigste minuut was het zover, Henrique wiste het resultaat van de vorige wedstrijd uit. De Braziliaan schoof, op aangeven van Iakovenko, de bal door de benen van Kawashima.

Westerlo bleef op zoek gaan naar de een derde goal, eerst kregen ze enkele kansjes. Maar in de 68ste minuut was het zover. Dekelver rondde een mooi steekpass van De Petter af, 1-3. Lierse moest nog twee keer scoren om Westel uit de halve finale te houden. Maric kreeg nog twee uitstekende kansen, maar hij miste. In de tachtigste minuut zorgde Cavens voor de 3-2, maar het doelpunt kwam te laat.

Westerlo moet het in de halve finale opnemen tegen Cercle Brugge. Lierse kan zich vanaf nu volledig concentreren op de degradatiestrijd.