Dekelver: “Spelen tegen Charleroi voor onze premie"

Michiel Derwael
| 8 reacties
Dekelver: “Spelen tegen Charleroi voor onze premie"
Foto: © SC

Westerlo is de laatste weken in uitstekende doen. De Kempense ploeg heeft zijn laatste vier wedstrijden, waaronder tegen RC Genk, gewonnen en strijdt nog voor de Belgische beker. “De bekerfinale is onze prioriteit.”

Westerlo is de laatste weken goed op dreef en de troepen van Ceulemans blaken van het zelfvertrouwen. “Het vertrouwen is groot bij ons. We zijn de laatste weken goed bezig en hebben al vier keer op rij niet verloren. Als ik mij niet vergis hebben we toen ook telkens de nul gehouden”, vertelt Dekelver aan Voetbalkrant.com.

Zondag komt Charleroi op bezoek in het Kuipje. De Waalse club heeft haar slag thuisgehaald in zijn zaak tegen de KBVB. “Het is een bizarre zaak, die alleen maar kan in België”, meent de aanvaller. “We zijn niet gemotiveerder dan anders door dit voorval. Wij hebben niets meer te verliezen en spelen om te winnen. We willen nog een goede zaak doen in het klassement en de spelers willen ook hun premie.”

Over de ambities van Westel in Play-Off 2 blijft Dekelver op de vlakte. “We hebben niet echt een doel. We kijken wel waar we uitkomen. Ik denk dat geen enkele ploeg speelt met dat Europees ticket in het achterhoofd. We gaan proberen om zoveel mogelijk te winnen. Vorig jaar mochten we als winnaar de wedstrijd tegen Genk spelen en dat was mooi voor de club.”

In de halve finale van de Beker van België strijdt Westerlo tegen Cercle voor een plaats in de finale. “Op dit moment is de bekerfinale onze prioriteit. De heenwedstrijd eindigde op 0-0 en in de return is alles mogelijk. We moeten in Brugge gewoon een doelpunt maken”, aldus Dekelver.

“Wie ik graag wil als tegenstander? Dat speelt voor mij geen rol. Het zijn beide sterke teams, maar in één wedstrijd kan alles gebeuren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties