Neel De Ceulaer: “Dit is pure competievervalsing”

Michiel Derwael
| 31 reacties
Neel De Ceulaer: “Dit is pure competievervalsing”
Foto: © SC

Bij Lierse zijn ze niet te spreken over de beslissing van De Belgische Arbitragecommissie voor Sport (BAS). Het sportribunaal gaf Charleroi gelijk in zijn zaak tegen de bond en mag de wedstrijd tegen Cercle Brugge herspelen. Er is geen beroep meer mogelijk tegen de uitspraak.

Bij Lierse zijn ze razend over de beslissing van het BAS om Charleroi-Cercle Brugge te laten herspelen. De Karolo’s kunnen door deze extra wedstrijd de laatste plaats ontlopen. Als ze beide resterende duels winnen, kunnen ze nog over Lierse en Eupen wippen. “Dit is pure competitievervalsing”, meent CEO Neel De Ceulaer in Het Nieuwsblad.

Lierse wijst in deze zaak naar het bondsreglement. In paragraaf 23 van artikel 1715 staat duidelijk dat de laatste twee wedstrijden van het seizoen op hetzelfde moment moeten plaatsvinden. Alleen als er niets op het spel staat, zoals het duel tussen Kortrijk en Zulte Waregem, is een uitzondering toegestaan.

“Stel dat Charleroi wint van Westerlo en dan nog mag spelen tegen een Cercle dat geen enkel belang meer heeft bij die wedstrijd. Dat kan niet en dat zullen we nooit aanvaarden. We hebben een brief gestuurd naar de bond. Eupen liet ons weten hetzelfde te doen. Onze advocaten bekijken wat we kunnen ondernemen. Maar wij kunnen niet aanvaarden dat er nog een belangrijke wedstrijd moet worden gespeeld na de laatste speeldag. De voetbalbond verkracht de eigen reglementen. Dit kan alleen in België”, aldus De Ceulaer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties