Flauw Standard met nipte zege naar play-offs 1

Anthony Van der Planken
| 35 reacties
Flauw Standard met nipte zege naar play-offs 1
Foto: © SC

Standard heeft zich met een nipte zege tegen Germinal Beerschot geplaatst voor de play-offs. De Rouches speelden een flauwe wedstrijd, maar wonnen dankzij een geluksgoal van Tchité.

Voor Germinal Beerschot stond er niets meer op het spel. Coach Jacky Mathijssen pakte dan ook uit met een verrassende basiself, samengesteld uit een aantal nieuwe namen. 

Standard nam vrijwel meteen de wedstrijd in handen. De kansen waren echter schaars. Jelle Van Damme kwam al vroeg dicht bij een goal, maar een goede interventie van Rnic hielde bal uit doel. Niet veel later was het toch raak: Tchité nam de bal op de slof, maar stuitte op de lat. Via de rug van de ongelukkige Kaminski belandde het leer toch nog in doel.

Standard nam daarna wat gas terug. Germinal Beerschot probeerde wel, maar slaagde er niet in een volwaardige kans te creëren. De 1-0 aan de rust was dan ook de logica zelve.

Na de pauze hetzelfde beeld: Standard kon wel, maar moest niet zonodig, terwijl Germinal Beerschot boordevol goede intenties zat, maar geen gevaar wist te creëren. De wedstrijd kabbelde zo naar zijn einde. 

Standard mag zich nu opmaken voor play-offs 1, Germinal Beerschot speelt zijn laatste troeven op Europees voetbal uit in play-offs 2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties