Tchite: "Acht punten achterstand is te veel"

Jelle Vereecke
| 14 reacties
Tchite: "Acht punten achterstand is te veel"
Foto: © SC

Standard behaalde gisteren alsnog play-off I. De Luikenaars wonnen echter niet zonder moeite van Germinal Beerschot. Het was Mémé Tchite die het enige doelpunt op Sclessin wist te forceren.

Het schot van Mémé Tchite belandde via de lat en de rug van Kaminski in doel. Het was de onfortuinlijke doelman die een owngoal op zijn naam kreeg. "Jammer, ik had dat goaltje graag op mijn naam gehad", aldus Tchite in HLN. "Het was een heel belangrijk doelpunt. Hoe langer dat doelpunt uitblijft, hoe nerveuzer iedereen zou worden en dat wilden we absoluut vermijden."

"Ik denk dat de wedstrijd van woensdag bij sommige jongens nog in de benen zat", verklaart de aanvaller de inzinking van het spelpeil na dat doelpunt. "Het ontbrak ons aan wat frisheid en daardoor liep het niet zoals we het zelf wilden."

"Maar goed, we zitten in play-off I, waardoor onze eerste doelstelling van het seizoen toch bereikt is. Nu iedereen weer fit is kunnen het nog boeiende wedstrijden worden voor ons. We starten als underdog aan de play-offs, maar we hebben wel de kwaliteiten om iedereen te 'ambeteren'. Over de titel wil ik niet praten, we tellen acht punten achterstand en dat is te veel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties