Tshimanga: "Ga het Peter Maes heel moeilijk maken"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Tshimanga: "Ga het Peter Maes heel moeilijk maken"
Foto: © SC

Derick Tshimanga vierde vorige week op het veld van Sint-Truiden zijn comeback na een kuitbeenbreuk. De Lokerse revelatie uit de eerste ronde is vastberaden om zich in de play- offs opnieuw te tonen aan het publiek. “Ik ga het de trainer moeilijk maken.”

Begin januari ontmoetten we in Berchem een zwaar ontgoochelde Derick Tshimanga. De Congolese Belg keerde terug uit oefenkamp met een kuitbeenbreuk. Het verdict was zwaar: twee maanden aan de kant.

Tshimanga: “Super gevoel”
In de cruciale slotwedstrijd van de reguliere competitie maakte Tshimanga op Stayen zijn wederoptreden in het team van Peter Maes. “Het was super om terug tussen de lijnen te staan”, zegt de linkspoot van Lokeren in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik heb op geen moment pijn gevoeld. Er was door de inzet van de wedstrijd ook weinig tijd om aan mijn been te denken.”

“Maar ook de dag na de wedstrijd voelde ik geen reactie. Het gaat dus steeds beter. Ik wil in Play-Off I proberen om terug mijn niveau van voor Nieuwjaar te halen. En ik ben ervan overtuigd dat ik daarin zal slagen. Op training werk ik nog wat harder dan voordien om die doelstelling te realiseren. Als ploeg hebben we ook niets te verliezen.”

Sterke De Bock
Tshimanga, die tijdens zijn revalidatie veel steun kreeg van Sepp De Roover, beseft wel dat het niet makkelijk zal worden om zijn basisplaats te heroveren. Bij zijn afwezigheid presteerde zijn vervanger Laurens De Bock uitstekend. Die speelde zich zelf in de belangstelling van Anderlecht en Racing Genk.

“Hij heeft dat heel goed gedaan”, weet Tshimanga. “Het is nu aan mij om te bewijzen dat ik terug thuishoor in de ploeg. Het zal niet makkelijk zijn, maar ik ga het de trainer heel moeilijk maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties