Simons speelt 82ste interland: "Daar mag ik trots op zijn"

Steurbaut Kersten
| 2 reacties
Simons speelt 82ste interland: "Daar mag ik trots op zijn"
Foto: © SC

Timmy Simons zorgt voor de ervaring bij de Rode Duivels. De stofzuiger op het middenveld speelt vanavond tegen Azerbeidzjan al zijn 82ste wedstrijd in het shirt van de nationale ploeg.

Als de Rode Duivels zich plaatsen voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne mag Simons zelfs dromen van het record van Jan Ceulemans, 96 interlands.

“Daar mag ik toch trots op zijn”, zegt Simons in Het Nieuwsblad. “Ik sta tussen enkele grote namen. Maar toch had ik liever maar half zoveel matchen gespeeld en na het WK van 2002 wel nog vier EK's of WK’s gehaald.”

“Ik ben er ook zeker van dat er een aantal jongens die records gaan breken. Zeker als je ziet hoeveel interlands bijvoorbeeld Kompany al speelde.” De teller van de 24-jarige verdediger van Manchester City staat al op 38.

Onder Dick Advocaat leek Simons afgeschreven, maar Georges Leekens haalde de middenvelder van Nürnberg er terug bij. “De nationale ploeg was één van de redenen voor mijn transfer naar Nürnberg, maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ik zal nooit de populairste of de meest spectaculaire worden. Maar ik weet wat ik kan en de trainers weten dat ook.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties