Voorzitter Houben: "Anderlecht blijft favoriet nummer één"

Jelle Vereecke
| 45 reacties
Voorzitter Houben: "Anderlecht blijft favoriet nummer één"
Foto: © SC

Wat in het begin van het seizoen nog een verre droom was, is met de speeldag reëler geworden. Met nog negen speeldagen te gaan blijft Genk op titelkoers. "Ook als we de titel niet halen, is ons seizoen geslaagd", blijft voorzitter Houben herhalen.

"We zullen de strijd vól aangaan, maar als het niet lukt, dan is dat ook geen ramp", benadrukt Herbert Houben in HLN. "Ook als we de titel niet pakken, is ons seizoen geslaagd. Als bestuur éisen we ook niet dat de spelers kampioen worden. Dat is een ambitie die vanuit de spelers zelf komt, omdat ze overtuigd zijn van hun eigen kwaliteiten."

"Ik zit al tien jaar in het bestuur bij Genk en daarom ga ik nu niet euforisch doen: ik weet hoe snel het kan veranderen en dat het ene seizoen het andere niet is. De kaarten kunnen snel anders liggen. We kunnen nu even genieten van het succes, maar niet te lang, want de volgende wedstrijd komt er snel aan."

"Voor mij blijft Anderlecht favoriet nummer één", zegt Houben. "Ook al schrok ik van wat ze zondag lieten zien. Maar Anderlecht is wel meer gewend dan dat. Misschien is het niet slecht dat ze dit nu aan de hand hebben. Zodra alles daar in de plooi valt, zal het vertrek van Boussoufa snel vergeten zijn en zullen ze weer winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties