Leekens leverde géén fitte Lukaku af aan Anderlecht

Jelle Vereecke
| 38 reacties
Leekens leverde géén fitte Lukaku af aan Anderlecht
Foto: © SC

In tegenstelling tot wat de bondscoach iedereen wou laten geloven, keerde Romelu Lukaku helemaal niet fit terug naar Anderlecht. Mentale problemen bij de jonge spits waren een leugentje om bestwil.

Romelu Lukaku blesseerde zich bij Anderlecht bij het vieren van zijn doelpunt tegen AA Gent. Hij kon niet spelen voor de Rode Duivels tegen Oostenrijk en zat tegen Azerbeidzjan in de tribune. "Medisch en fysiek is Romelu in orde, maar mentaal is de druk te groot op hem", sprak Leekens toen.

Maar niets is minder waar. De blessure van Lukaku werd alleen maar erger bij de Rode Duivels. "Ik zeg u duidelijk dat wij een frisse Romelu Lukaku afstaan aan zijn club", zei de bondscoach. Maar feit is dat Lukaku pas vier dagen na zijn laatste training bij de Rode Duivels weer kon aansluiten bij de groep in Anderlecht.

Boze Roger Lukaku

Anderlecht-dokter Kristof Sas kwam ook even langs bij de Rode Duivels, maar dat bleek voor Kevin Mirallas te zijn. Sas ging ook even langs bij Lukaku, maar toen Leekens dat hoorde wimpelde hij de dokter zo snel mogelijk af. Bovendien speelde Lukaku zaterdag op training bij de nationale ploeg een belastende vier tegen vier wedstrijdvorm. Allemaal niet bevorderend voor zijn blessure.

Vader Roger Lukaku reageerde boos na de uitspraken van Leekens over mentale zwakte bij zijn zoon Romelu. "Er was géén mentaal probleem", reageert Leekens nu in S/VM. "Mentaal is Romelu juist heel sterk. Ik begrijp de reactie van Roger Lukaku. Alles wat we doen bij de nationale ploeg, is berekend en professioneel. Ik denk dat ik zelf ook voldoende medisch onderlegd ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties