Gaat Standard voor een derde overwinning op rij?

Bart De Wilde
| 24 reacties
Gaat Standard voor een derde overwinning op rij?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staan er zes wedstrijden op het menu. Gent ontvangt Standard en in play-off II en de play-down wordt er ook gevoetbald.

Gent-Standard.
Gent gaat vanavond na twee gelijke spelen op zoek naar de eerste overwinning in de play-offs. De vorige twee wedstrijden thuis tegen Standard werden gewonnen. In de competitie wonnen de Buffalo's met 4-1 en in de Beker van België met 1-0.

Maar Standard is één van de ploegen in vorm. De Luikenaars haalden een zes op zes tegen Genk en Anderlecht en wonnen thuis in de Beker met 4-2 van Gent. Steven Defour is geblesseerd en kan vanavond niet aantreden.

Groep A Play-off 2
KV Mechelen speelt tegen Cercle Brugge en Sint-Truiden tegen Lierse. Mechelen staat aan de leiding, maar mist Buyens, Iddi en Biset. Cercle heeft een volledig fitte kern en heeft beloofd vol voor de overwinning te gaan om nog een rol van betekenis te kunnen spelen.

In de andere wedstrijd van groep A speelt Sint-Truiden tegen Lierse. Beide ploegen hebben een strijd tegen de degradatie moeten leveren tijdens de competitie en kunnen nu frank en vrij voetballen.

Groep B play-off 2
In deze groep treffen Kortrijk en Zulte Waregem elkaar en ontvangt Germinal Beerschot Westerlo. De West-Vlaamse derby tussen Kortrijk en Zulte Waremgem is altijd geladen. Voor het publiek is deze wedstrijd één van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Het vorige duel vorige maand eindigde op een gelijkspel. Hopelijk is de wedstrijd vandaag even aantrekkelijk als de vorige.

Germinal Beerschot en Westerlo staan beide aan de leiding in Groep B met vier punten. Vandaag maken ze onderling uit wie alleen aan de leiding komt in groep B. Beerschot mist Guillaume François terwijl Westerlo in een goede spiraal zit. De ploeg uit de Kempen is bijna twee maanden ongeslagen.

Play-down
Eupen-Charleroi belooft een geladen duel te worden. Deze week nam Danny Ost het roer over van Albert Cartier waarop Cartier werd genoemd bij Charleroi. Dat werd ontkend door Bayat. Eupen staat aan de leiding met drie punten voorsprong op Charleroi. Mits een overwinning kan Charleroi op gelijke hoogte komen en beloven de volgende wedstrijden nog spannend te worden. Als Eupen wint, neemt de ploeg uit de Oostkantons een grote optie op de redding. 

U kan vanavond alle wedstrijden LIVE volgen op uw favoriete voetbalsite.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties