Westerlo overweegt Europees forfait

Steurbaut Kersten
| 76 reacties
Westerlo overweegt Europees forfait
Foto: © SC

Westerlo staat als bekerfinalist op een zucht van Europees voetbal, maar voorzitter Herman Wijnants staat niet te springen voor een Europees avontuur. “Dat zou een vergiftigd geschenk kunnen zijn.”

Als Standard zich via de competitie verzekerd van een Champions Leagueticket, dan moet Westerlo de bekerfinale zelfs niet winnen om Europa in te gaan.

“Voor zo'n Europees avontuur krijg je 90.000 euro van de UEFA”, zegt Wijnants in HLN. “Daar moet je alles van betalen. Stel dat je dan, zoals Germinal Beerschot, naar Azerbeidzjan moet, dan is dat niet genoeg voor de verplaatsing en de overnachtingen.”

Bovendien moet Westerlo enkele aanpassingen doorvoeren aan zijn stadion. “Zo hebben we niet genoeg zitplaatsen met een rugleuning en is onze perstribune niet voldoende. Sinds we weten dat we in de bekerfinale staan, zijn we begonnen aan een kostenberekening.”

Wijnants overweegt zelfs een Europees forfait. “Als na een grondige analyse blijkt dat het verlies te groot zou zijn, overweeg ik om geen Europees voetbal te spelen. Ook al zou ik dat erg vinden, want wij hebben ambitie en zoiets is goed voor de uitstraling. Maar voorlopig wil ik nog niet te ver kijken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties