Prijsbeest Mourinho zorgt voor nieuw record

Prijsbeest Mourinho zorgt voor nieuw record
Foto: © SC

José Mourinho is een prijsbeest. Dat heeft de 48-jarige Portugees woensdag opnieuw onderstreept door Real Madrid naar winst in de Copa del Rey te loodsen. Daarmee is hij de eerste trainer die in vier landen de nationale beker weet te veroveren.

Mourinho heeft als coach al achttien finales, inclusief Supercups, op zijn actief staan. Twaalf keer stond de Portugees na het laatste fluitsignaal in het winnende kamp.

Na nationale bekertriomfen met Porto (2003), Chelsea (2007) en Inter (2010) loodste Mourinho woensdag Real Madrid naar zijn eerste eindzege in de Spaanse beker in achttien jaar tijd. Geen enkele trainer slaagde er eerder in om in vier verschillende landen de nationale beker op zijn palmares bij te schrijven.

Voor Josep Guardiola, zijn collega van FC Barcelona, was het woensdag zijn eerste finale die hij als verliezer afsloot. Sandro Rossel, de voorzitter van de Catalaanse club, relativeerde de nederlaag. “Door het mooie voetbal blijven we toch niet met lege handen achter”, aldus Rossel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties