"Germinal Beerschot laat een Europese topper gaan"

Fabian Morren
| 107 reacties
"Germinal Beerschot laat een Europese topper gaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens Gunther Hofmans, voormalig technisch directeur bij Germinal Beerschot, laat men op het Kiel een echte topper vertrekken. Mats Rits besloot om niet in te gaan op het voorstel van GB.

Twee jaar geleden, na zijn sterk debuut tegen Westerlo, deed Germinal Beerschot een financiële inspanning om Rits op het Kiel te houden. "Toen hebben we inderdaad een financiële inspanning gedaan om hem te houden, terwijl alle grote clubs van Europa achter hem aanzaten. Wij zagen zijn unieke talent", zo vertelt Hofmans in Het Nieuwsblad.

Toch kreeg Rits niet echt veel speelkansen. "Je kunt toch niet verwachten dat een jongen van zestien constant in de eerste ploeg staat", aldus Hofmans. "Hij moet rustig groeien, maar het was soms moeilijk om dat aan hem en zijn ouders wijs te maken. Zijn probleem is dat zijn verwachtingspatroon te hoog lag."

"Maar het is raar dat hij net nu weggaat. Als ze bij de club de kern versmallen door mannen als Cruz en Haroun te laten gaan, dan zou hij nog meer speelkansen krijgen. Maar hij zal sowieso een Europese topper worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties