Pacovski: "Ik voel het vertrouwen groeien"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Pacovski: "Ik voel het vertrouwen groeien"
Foto: © SC

Tome Pacovski stond bij Germinal Beerschot voor de tweede keer op rij in doel. Opnieuw moest de Macedoniër al vroeg een doelpunt slikken. “Maar ik voel het vertrouwen groeien”, onderstreept het Kielse sluitstuk.

In de thuiswedstrijd mocht Pacovski zich exact na zeven minuten omdraaien toen Paulo Henrique een kopbal onhoudbaar in doel kopte. In Westerlo was het in die verdomde minuut opnieuw raak. En opnieuw op een kopbal. Deze keer heette de tegenstander Sasha Iakovenko.

“’Toch niet opnieuw’, spookte er door mijn hoofd”, zegt Pacovski na de wedstrijd in Westerlo. “Maar het was geen makkelijke voorzet voor een doelman. De bal draaide weg van doel. Kom ik uit, dan ga ik wellicht de mist in. Blijf ik staan, dan ben ik waarschijnlijk ook geklopt. Zo’n situaties zijn nooit leuk.”

“Ik was heel hard ontgoocheld met dat vroege doelpunt, maar ik heb nog een paar goede reddingen kunnen doen. Het vertrouwen groeit terug. Dat kan je alleen maar krijgen door het balgevoel. Ik ben de trainer dankbaar dat hij me na acht maanden een kans geeft. Voor mij is dit een nieuwe start. De kans is heel groot dat ik volgend jaar bij Germinal Beerschot blijf.”

"Ik wil ook nog mijn collega-doelman feliciteren. Hij kroonde zich vandaag tot matchwinnaar. We hebben toch zes, zeven kansen gehad, maar hij liet ons niet scoren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties