Vercauteren: "Binnenkort word ik trainer van Real"

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
Vercauteren: "Binnenkort word ik trainer van Real"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk ontvangt vrijdagavond Anderlecht. Bij winst kunnen de Limburgers paars-wit op zes punten zetten. "Wij hebben na een nederlaag alles nog in eigen handen", rekent trainer Frank Vercauteren.

“Er staat blijkbaar een speciale wedstrijd op het programma. Zoveel pers vandaag.” Genk-coach Frank Vercauteren startte goedgeluimd aan zijn wekelijkse persbabbel.

“Maar voor mij is het een wedstrijd als een ander. Ook tegen Gent, Club Brugge en misschien Standard moeten we nog winnen. Al hebben we tegen Anderlecht nog wel iets goed te maken. Ik wil geen nul op zes tegen een rechtstreekse concurrent.”

Geen kwaliteit op Anderlecht
“Op Anderlecht speelden we geen goede wedstrijd. Ik heb de match nog eens bekeken. Onze kwaliteit was niet aanwezig. Door de achterstand hebben we een tik gekregen en Anderlecht speelde sterk. Dat werkte misschien een beetje verlammend.”

Na het punterverlies tegen Club Brugge staat Anderlecht onder druk. Vercauteren is op zijn hoede. “Geen Champions League, geen beker, … Voor Anderlecht moet het nu. Bij verlies staan ze er niet goed voor.  Wij hebben na een nederlaag alles nog in eigen handen. Maar Anderlecht zal er vrijdag wel staan. Onder druk kunnen zo’n ploegen altijd iets meer.”

Na zijn ontslag bij Anderlecht kreeg Vercauteren veel kritiek over zich heen. Plots staat de Genkse oefenmeester terug geboekstaafd als een goede trainer. Vercauteren zucht. “Dat zegt veel over de buitenwereld en eigenlijk is dat niet correct. Als trainer van het jaar kan je het volgende seizoen terug op straat staan. Daar moet je toch mee oppassen.”

“Je moet niet alleen naar de resultaten kijken. Dat is meestal wel een gevolg van het werk van de trainer, maar je kan de sterkte van een trainer niet alleen afmeten aan winst. De waarheid ligt ergens in het midden.”

Balbezit geen prioriteit
Opvallend. Van de drie titelkandidaten heeft Racing Genk in de play-offs het minste balbezit. “Binnenkort word ik trainer van Real Madrid”, lacht Vercauteren. “Ik geef niet bewust de bal af. Ik heb hem  liever in eigen rangen, maar balbezit is voor mij geen prioriteit. Balbezit is soms ook een risico. Als ploeg moeten we daar nog in groeien. We moeten leren op balbezit spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties