Jacobs: "Genk is de gedoodverfde titelkandidaat"

Fabian Morren
| 17 reacties
Jacobs: "Genk is de gedoodverfde titelkandidaat"
Foto: © SC

Als Anderlecht vanavond niet wint op het veld van Racing Genk wordt het heel moeilijk voor paars-wit om zijn titel nog te verlengen. "We moeten winnen, maar dat moesten we vorige week ook al", blijft Ariël Jacobs rustig.

"Voor Anderlecht verandert er niks. Genk is de gedoodverfde titelkandidaat, maar we zullen het hen moeilijk durven maken. Er ligt nog vrij veel open, met nog vier matchen te gaan. Genk staat eerste, maar met Anderlecht en Standard in de buurt kan er nog veel gebeuren. Dan blijft alles open", vertelt Jacobs in de kranten.

Anderlecht haalt vaak goede resultaten in Genk. "We hebben aan de verplaatsingen naar Genk geen slechte herinneringen", weet ook de coach. "Soms spreek je van een 'zwart beest', maar voor zover ik me kan herinneren zijn we zelden uit Genk teruggekomen met slechte papieren."

Paars-wit moet het stellen zonder Lucas Biglia. "Je hebt een kern en het uitvallen van iedere speler moet kunnen worden opgevangen. Niet op zijn waarde, want er bestaan geen twee dezelfde profielen. Sommigen noemen Marecek al de vervanger van Biglia, maar dat zijn twee totaal verschillende types."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties