Drie mogelijkheden voor gemeenschappelijk stadion

Dirk Pieters
| 135 reacties
Drie mogelijkheden voor gemeenschappelijk stadion
Foto: © SC

Er is de laatste jaren al heel wat geschreven over het gemeenschappelijke stadion voor Antwerp en Beerschot. Nu zijn er opnieuw drie mogelijke scenario's beschikbaar na het gesprek met de stad en de beide clubs.

“Het is aan de clubs om daar nu een akkoord over te bereiken. We gaven hen enkele zeer mooie voorstellen, maar voor ons stopt het nu even", aldus burgemeester Patrick Janssens in HNB. Ondanks de drie verschillende keuzes, wil het stadsbestuur wel dat de clubs op gelijke voet behandeld moeten worden. De 50 miljoen euro die de stad en het Gemeentelijk Havenbedrijf veil hebben voor de bouw van het stadion, is bestemd voor beide clubs.

Antwerp en Beerschot zijn elk afzonderlijk ontvangen op het stadhuis om er te praten over het stadiondossier. Voorzitter Eddy Wauters van Antwerp toonde zich achteraf tevreden. Patrick Vanoppen van Beerschot zag de plannen niet meteen zitten. Volgens hem wordt een doorbraak in het stadiondossier heel moeilijk.

De drie scenario’s

*De clubs komen overeen om samen te investeren in het stadion en het flankerende commerciële programma. Ze exploiteren samen het stadion op niet-wedstrijddagen en genieten van de opbrengsten van het flankerende commerciële programma a rato van hun investering.

* Geen van de clubs investeert in de site. De stad zoekt private partners om het stadion en het flankerende programma te bouwen en te exploiteren. De clubs worden gebruikers van het stadion. Zij genieten van alle inkomsten op de wedstrijddagen en betalen een zo laag mogelijke vergoeding voor recurrente kosten zoals schoonmaak, nutsvoorzieningen,…

* Geen van de clubs investeert in de site. De stad bouwt zelf het stadion en doet eventueel een oproep voor een concessionaris voor het flankerende programma. De clubs worden ook hier gebruikers van het stadion waarbij ze genieten van alle inkomsten op de wedstrijddagen en waarbij ze een zo laag mogelijke vergoeding betalen voor de recurrente kosten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties