Meunier: "Ik wil bij Club geen stappen overslaan"

Nico Wieme
| 23 reacties
Meunier: "Ik wil bij Club geen stappen overslaan"
Foto: © SC

Door de afwezigheid van Nabil Dirar mocht Thomas Meunier tegen Bayer Leverkusen opdraven als rechterflankaanvaller bij Club Brugge. De ex-Virtonspits toonde bij momenten zijn klasse. "Neen, ik ben niet tevreden over mijn eigen match", klonk hij streng voor zichzelf.

Het Brugse publiek maakte niet alleen kennis met de 'gerenommeerde'  nieuwkomers, het kreeg ook Thomas Meunier voorgeschoteld. En het moet gezegd, de ex-derdeklassespeler ontgoochelde niet. Toch was Meunier streng voor zichzelf. "Wat het resultaat betreft, ben ik tevreden. We hebben gewonnen. Over mijn eigen match kan ik onmogelijk tevreden zijn. Ik heb tegen Leverkusen gemerkt dat ik nog veel werk heb. Ik moet in eerste instantie veel sneller gaan nadenken tijdens een match."

Had de ex-Virtonspeler verwacht dat hij zou starten tegen de Duitse vicekampioen? "Tot voor zaterdag niet. Dan heeft de trainer mij apart genomen en gezegd dat ik mij moest klaarhouden om te starten als rechterflankaanvaller. Dat is niet mijn favoriete positie, ik kom links veel beter uit de verf omdat ik dan naar binnen kan snijden, maar ik was al blij dat ik aan de aftrap stond."

Over zijn persoonlijke ambitie sprak Meunier klare taal. "Ik zal komend seizoen veel geduld moeten hebben en wil zeker geen stappen overslaan. Ik hoop af en toe wat speelminuten mee te pikken, maar zeker niet als titularis. Ik reken erop dat ik vier tot vijf keer in de basis zal staan. Voor de rest zal ik het van invalbeurten moeten hebben."

Plankenkoorts

Meunier speelde voor het eerst voor bijna 30.000 toeschouwers en dat bezorgde hem wat plankenkoorts. "Bij Virton speelde ik gemiddeld voor 1000 man. Als je dan het Jan Breydelstadion betreedt en je voelt de ambiance bij de fans, dan doet je dat wel iets. Ja, ik was aanvankelijk zenuwachtig, maar naarmate de match vorderde, verdwenen de zenuwen. Het deed mij deugd dat het publiek af en toe applaudiseerde voor een geslaagde actie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties