El Ghanassy: "Doet deugd dat de fans weer applaudiseren"

Jarryd Naegels
| 9 reacties
El Ghanassy: "Doet deugd dat de fans weer applaudiseren"
Foto: © SC

Yassine El Ghanassy voetbalt onder Trond Sollied als herboren. De Belgische international is weer helemaal terug na een zwarte periode. "Mijn pa hielp me om de kritiek te overwinnen."

Tegen Westerlo scoorde El Ghanassy twee doelpunten en was hij daarmee de matchwinnaar. "Ik ben door een moeilijke periode gegaan op het einde van vorig seizoen." De Belgische international kreeg immers heel wat kritiek te slikken na de zwakke play-offs van Gent. "Die play-offs waren een catastrofe", weet de dribbelkont van de Buffalo's.

Eigen wereld
"Het voelde toen aan alsof ik de enige schuldige was. Het doet wat met een jonge voetballer van twintig jaar als de fans je zo aanpakken. Ik had het plezier in het voetbal verloren", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Ik wist gewoon niet wat me overkwam."

Dankzij de steun van zijn vader en het nieuwe systeem van Sollied, is El Ghanassy nu beter dan ooit. "Het is snel gekanteld", weet hij. "Ik ben er ook sterker uitgekomen. Het doet deugd dat de fans nu weer applaudiseren voor mij."

"Mijn vader heeft me dikwijls gezegd dat je pas klaar bent voor de top als je kritiek kan aanvaarden. Die les probeer ik te onthouden. Dit seizoen speel ik dan ook bevrijd. Sollied laat me in mijn eigen wereld. Hij laat me toe om mijn instinct los te laten."

Standard
Aan een transfer denkt El Ghanassy dan ook niet meer. "Voor mij telt op dit moment alleen Gent." Standard werd aan hem gelinkt. "Maar daar weet ik niets van. Ik wil er ook niks van weten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties