Interview De Man: "Ik wilde niet zonder mijn gezin naar Schotland"

Fabian Morren
| 14 reacties
De Man: "Ik wilde niet zonder mijn gezin naar Schotland"
Foto: © SC

Mark De Man verhuist naar Hasselt. Bij de derdeklasser hoopt hij zijn carrière weer op het juiste spoor te krijgen. "Ik zet één stap terug om er nadien twee vooruit te zetten."

De keuze voor Hasselt is ietwat verrassend. De Man had nu immers ook in de Schotse eerste klasse kunnen spelen. "Ik ging vorige week testen in Schotland bij Kilmarnock", doet de 28-jarige verdediger/middenvelder zijn verhaal aan onze redactie.

"Het was heel goed meegevallen en ik overtuigde het bestuur in enkele dagen. Ik kreeg ook een voorstel, maar daar ben ik niet op ingegaan. Ik heb twee kinderen en mijn vrouw heeft hier een goeie job. We zitten hier ook dicht bij de familie en ik heb geen zin om alleen naar Schotland te verhuizen."

Geen eindstation
Naast een Schots avontuur behoorde ook een verblijf in tweede klasse tot de opties. "Er waren verschillende tweedeklassers geïnteresseerd, maar na een gesprek met Hasselt was ik overtuigd", zegt De Man. "Ik hoop de club wat bij te brengen en zie Hasselt zeker niet als een eindstation. Ik zet nu één stap terug om er nadien twee vooruit te zetten. Mijn ambitie blijft eerste klasse en mijn geslaagde testperiode bij Kilmarnock heeft me enigszins gerustgesteld dat dit nog steeds kan."

De Man liet zijn contract bij Beerschot ontbinden. Op het Kiel beleefde hij geen aangename tijd. "Mijn verblijf bij Beerschot is een ontgoocheling geworden", geeft hij toe. "Ik was nochtans in de eerste twee wedstrijden goed begonnen. Maar nadien raakte ik geblesseerd. Aimé Anthuenis, die mij haalde, werd ontslagen en bij de andere coach kreeg ik minder mijn kans. Hij wilde me op andere posities zetten en dat weigerde ik.

OHL
"Nadien ben ik nog verhuurd aan Oud-Heverlee Leuven", vervolgt de voormalige speler van Anderlecht. "Daar kwam ik in een ploeg die liep als een trein (OHL promoveerde vorig seizoen naar eerste, red.). Zo kreeg ik ook daar weinig kansen om me te bewijzen. Voor aanvang van dit seizoen liet voorzitter Vanoppen me weten dat ik bij Beerschot niet meer nodig ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties