Interview Boeckx: "Op kunstgras kan je slechter vallen"

Melissa Maes
| 2 reacties
Boeckx: "Op kunstgras kan je slechter vallen"
Foto: © SC

AA Gent speelt zaterdagavond op het veld van de laatste in de stand, Sint-Truiden. De Buffalo’s gingen vrijdag al richting Limburg om het kunstgrasveld te testen. Onze redactie vroeg de mening van Frank Boeckx, grasliefhebber bij uitstek.

Wat is het grootste verschil volgens Frank Boeckx tussen gewoon gras en kunstgras? “Ja, het ene is van plastic en het andere niet”, grapt de tweede doelman van AA Gent.

“Op het kunstgras kan je slechter vallen. Hier zal je eerder blijven steken. Op een gewoon grasveld zie je het gras verplaatsen en dat doet het hier uiteraard niet. Maar het verschilt niet veel van het kunstgrasveld dat wij hebben op het oefencomplex.”

“De training van vrijdag verliep vlot. Het enige verschil zal zijn dat er gisteren niet is gesproeid en vanavond voor de match zal dat wel gebeuren. Dat wil zeggen dat het spelverloop sneller zal gaan.”

STVV staat laatste, wordt het dan een makkelijke match voor AA Gent? “Zeker niet. We mogen ons vanavond niet laten vangen. We moeten de drive hebben om ‘makkelijke’ wedstrijden ook professioneel aan te pakken”, besluit Boeckx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties