Tchité: "Voetbalbond liet me vallen"

Melissa Maes
| 34 reacties
Tchité: "Voetbalbond liet me vallen"
Foto: © SC

Mémé Tchité is teleurgesteld in de Belgische voetbalbond. De Standard-speler wordt geen Rode Duivel, “volgens mij was de bond bang om een sanctie van de FIFA te krijgen.”

Mémé Tchité bezit sinds 2008 naast de Congolese, Burundese en Rwandese nationaliteit ook een Belgisch paspoort en hij wil graag voor de Belgische nationale ploeg uitkomen. Aanvankelijk verhinderde de Wereldvoetbalbond dat omdat ze ervan uitgingen dat Tchité ooit een aantal matchen voor Rwanda en Burundi heeft gespeeld.

Tchité betwistte echter het officiële karakter van de interlands voor Burundi en volgens hem is het contract waarmee Rwanda zwaaide vervalst. Maandag liet de KBVB weten dat de Standard-spits geen Rode Duivel zou worden.

“Ik had er nochtans goede hoop op dat het in orde zou komen. Volgens mij was de bond bang om een sanctie van de FIFA te krijgen. Het voelt alsof de bond me liet vallen. Volgens mij heeft de bond er ook niet alles aan gedaan. Ik moest vooral zelf alles doen”, laat Tchité weten aan LDH.

Tchité is niet van plan om het hier bij te laten en overweegt verdere juridische stappen. “Het is mijn recht voor België te spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties