Reactie Tevreden Mario Been hoopt op versterking

Robby Morren
Robby Morren
| 92 reacties
Tevreden Mario Been hoopt op versterking
Foto: © SC

Mario Been is er nog voor de winterstop in geslaagd RC Genk in de top zes te loodsen. De coach maakt dan ook een positieve balans op na zijn eerste maanden aan het sportieve roer bij Racing Genk.

"We konden tegen Cercle Brugge winnend afsluiten en dat was toch het doel." De eerste helft van Genk tegen Cercle was in offensief opzicht indrukwekkend te noemen. "Aan de bal speelden we één van onze beste helften maar doordat we twee goals weggaven kwamen we nog onnodig in de problemen."

Mentale sterkte
De Nederlander beseft dan ook dat vooral op defensief vlak nog veel werk aan de winkel is. "Verdedigend hebben we nog veel werk te doen", klinkt het. Toch houdt de coach eraan zijn team te feliciteren. "Ik moet een compliment geven aan mijn hele team want ze hebben mentale sterkte getoond en die zesde plaats bij de winterstop is een opsteker."

"Ons druk programma heeft enorm veel krachten gekost"
Mario Been

De Champions League-campagne was heel zwaar voor de Limburgers en heeft zonder twijfel voor puntenverlies in de competitie gezorgd. "We hebben een heel druk programma achter de rug en dat heeft enorm veel krachten gekost. Daarnaast kregen we ook af te rekenen met heel wat blessures. We hebben onderweg veel punten gemorst. Veel jongens liepen op de toppen van hun tenen." 

Versterking
Genk staat nu op schema om play-off 1 te spelen maar Been realiseert zich dat de buit nog lang niet binnen is. "Het is nog een lange weg maar we staan nu waar een club als Genk hoort te staan. Hopelijk komt er versterking bij tijdens de winterstop en keren enkele jongens terug uit blessure zodat we het seizoen goed kunnen afsluiten", besluit de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties