Analyse Westerlo: Huidige spitsen zijn geen succes

Fabian Morren
| 7 reacties
Westerlo: Huidige spitsen zijn geen succes
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Onze redactie analyseert tussen 28 december en 4 januari iedere dag twee clubs. We beginnen bij onze nummer zestien en eindigen bij de club waarvan wij denken dat als eerste eindigt. Geert De Vlieger is hierbij onze vaste analist.

Verwachtingen:
Westerlo had net een uitstekend seizoensslot en een bekerfinale achter de rug. Onder meer Paulo Henrique was wel vertrokken, maar wij gingen uit van een rustig seizoen in de middenmoot voor de Kempense club. Een golf van blessures was wel niet meegerekend en Brüls was nog niet vertrokken.

Hoe het ging:
Westerlo zocht lang naar zijn eerste overwinning. Die kwam er pas thuis tegen Sint-Truiden. Eigenlijk holde de ploeg van Jan Ceulemans de eerste maanden constant achter de feiten aan. Eind augustus vertrok ook Christian Brüls waardoor de selectie van de Caje nog meer verzwakt was.

Het Westelse elftal was duidelijk verzwakt in vergelijking met vorig seizoen. Scoren lukte heel wat moeilijker. Arbitman werd gehuurd van AA Gent. Hij maakte ook goals, maar sukkelde met een vervelende blessure. Over blessures gesproken: het werd een echte blessuregolf in het Kuipje. Daardoor moest Ceulemans voortdurend puzzelen. De voorbije weken werd er thuis wel gewonnen van Bergen en Beerschot.

Conclusie:
Westerlo was eigenlijk niet gewapend na het vertrek van Brüls en Henrique om het voorbije seizoen nog eens over te doen. Zeker niet met al die geblesseerden uit de heenronde. Versterking moet en zal er bijkomen tijdens de winterstop. Reynaldo komt, Chatelle is mogelijk onderweg. Met enkele juiste versterkingen moet Ceulemans bekwaam geacht worden om Westerlo toch nog veilig door dit stormachtige seizoen te loodsen.

Kijk van Geert De Vlieger:
"Voor Westerlo is het net niet dit seizoen. Brüls en Henrique zijn een kwaliteitsverlies. De spitsen die ze nu hebben, zijn niet echt een succes. Goor is misschien een versterking, hij toonde alvast zijn belang in de eerste wedstrijd die hij speelde voor Westerlo. De club heeft wel kwaliteiten genoeg om hoger te staan in het klassement."

Onze prognose was: 8e
Onze prognose is nu: 14e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties