Liverpool maakt 0-1 goed tegen derdeklasser

Melissa Maes
| 1 reacties

Liverpool heeft met ruime cijfers gewonnen van Oldham. Maar de score zegt niet alles. De Reds hadden het voor rust heel lastig met de ploeg uit League One en kwamen zelfs 0-1 achter.

Het eerste half uur zat er weinig tempo in de partij en Oldham hield vlot gelijke tred met Liverpool. De beste kansen waren zelfs voor de bezoekers. In de 28ste minuut bracht Robbie Simpson Oldham verdiend op voorsprong.

Liverpool schoot wakker en zette de situatie twee minuten later recht. Jonjo Shelvey haalde hard uit en Craig Bellamy verlengde met de borst in doel. Liverpool ging op zoek naar de leiding, maar doelman Alex Cisak hield stand tot vlak voor rust. Toen plaatste Steven Gerrard een strafschop in de kruising.

Ook na de pauze bleef Oldham goed meespelen en kansjes creëren. Liverpool verzuimde verder uit te lopen zodat het spannend bleef. Bellamy brak constant door op rechts en in de 69ste minuut werkte eindelijk iemand één van zijn uitstekende voorzetten binnen. Shelvey vond het gaatje.

In de slotminuten liep Liverpool dankzij twee invallers nog verder uit. Andy Carrol knalde hard binnen bij zijn eerste balcontact en in blessuretijd scoorde Stewart Downing ook nog de 5-1. Zo stoot Liverpool ondanks een moeizame eerste helft alsnog met een ruime zege door in de FA Cup.