Buyens: "Frans geleerd op stage"

Buyens: "Frans geleerd op stage"
Foto: © SC

Yoni Buyens heeft naar eigen zeggen een uitstekende stage met Standard achter de rug. De middenvelder geeft aan dat zijn Frans enorm verbeterd is in La Manga.

Pas terug van het oefenkamp in La Manga plukt Yoni Buyens reeds de vruchten van een geslaagde winterstage. Naast de sportieve ervaringen kreeg de gewezen Mechelaar de kans om zijn Franse taal bij te schaven.

"Na een week zonder Nederlands te spreken is mijn Frans er enorm op vooruitgegaan", blikt Buyens in een gesprek met Sudpresse terug op een geslaagd oefenkamp. "Hoewel ik mij voordien al degelijk kon uitdrukken in de andere landstaal, beheers ik de taal nu nog meer. Het was precies een taalkamp", geeft de middenvelder aan.

Standard trapt zaterdag tegen Beerschot de terugronde op gang. Buyens is ambitieus en gaat met de Luikenaars voluit voor bekerwinst en deelname aan PO1. "De beker van België moeten we absoluut kunnen winnen. In Europa willen we zo ver mogelijk geraken. Daarvoor moeten we eerst langs Krakow zien te komen. Ik ben er ook van overtuigd dat Standard zich kwalificeert voor PO1", aldus Buyens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties