Minder inbreuken op voetbalwet

Melissa Maes
| 10 reacties
Minder inbreuken op voetbalwet
Foto: © SC

In 2011 zijn er bijna tweehonderd pv’s minder opgesteld voor inbreuken op de voetbalwet in vergelijking met het jaar daarvoor. Ook het aantal opgelegde stadionverboden en het totaal opgelegde geldboetes voor voetbalgerelateerde incidenten is gedaald.

De overgrote meerderheid van de gevallen vorig jaar betrof geïndividualiseerde en geïsoleerde inbreuken op de voetbalwet, zoals verbaal geweld of het gooien van vuurpijlen of andere voorwerpen.

In totaal waren 1.206 pv’s voor inbreuken op de voetbalwet, tegen 1.401 in 2010. Er werden ook minder stadionverboden opgelegd: 1.005 in 2011, 212 minder dan het jaar daarvoor. Op het einde van vorig jaar waren er 672 stadionverboden lopend, bijna honderd minder dan eind december 2010.

De Voetbalcel schrijft die daling in de eerste plaats toe aan twee grote dossiers die in 2010 werden afgehandeld: de rellen na de competitiematch tussen Club Brugge en Anderlecht in april 2010, en het Europese duel tussen paars-wit en Bilbao in februari. “Die twee wedstrijden alleen al waren goed voor meer dan tweehonderd processen-verbaal en stadionverboden.”

Hoewel het de goede kant uitgaat met de veiligheid in en rond de stadions, waarschuwt de Voetbalcel waakzaam te blijven. “Iedereen kan vaststellen dat er van georganiseerd voetbalgeweld in en rond onze stadions nog nauwelijks sprake is.”

“Dat mag ons echter niet verblinden voor de nog bestaande groepen risicosupporters, die wel kleiner worden, maar sporadisch nog proberen met elkaar in de clinch te gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties