Interview Verhulst: "STVV niet slechter dan andere clubs"

Melissa Maes
| 8 reacties
Verhulst: "STVV niet slechter dan andere clubs"
Foto: © SC

Volg STVV nu via WhatsApp!

Sint-Truiden heeft zijn winterstage in Blankenberge achter de rug. Davino Verhulst kijkt voldaan terug. “Het waren vier zware dagen en daar gaan we nu de vruchten van plukken.”

Davino Verhulst heeft zin om er weer in te vliegen. Zaterdag komt KV Kortrijk op bezoek. “We moeten nu zo snel mogelijk een overwinning binnenhalen. Dat zal de spelersgroep veel vertrouwen geven”, laat de doelman aan onze redactie weten.

STVV trok afgelopen week naar de Belgische kust om hard te trainen. “Het was echt zwaar. We trainden drie keer per dag, we liepen op het strand en daarnaast zaten we ook in de fitnessruimte. Het waren vier zware dagen.”

“De stage was ook goed voor de groepssfeer. Even in een andere omgeving vertoeven heeft ons deugd gedaan. Veel vrije tijd hadden we niet met al die trainingen, maar zaterdag konden we even relaxen. We waren zo uitgeput, dat iedereen mooi in het hotel is gebleven”, lacht Verhulst.

"Spelers nodig die makkelijk het doel vinden"
De hekkensluiter zal er alles aan doen om in eerste klasse te blijven. Welke versterkingen kan STVV nog gebruiken? “Achteraan hebben we nu een goeie organisatie, maar vooraan hebben we jongens nodig die makkelijk het doel vinden, zeker nu Reza is uitgevallen.”

Bruno Andrade is sinds vorige week terug in het land en zette zijn revalidatie verder in Blankenberge. “Hij heeft eerst apart getraind met de kiné’s. Ik heb hem nog niet zien voetballen, maar als ik de spelers mag geloven is hij heel erg goed. Hopelijk raakt hij snel speelklaar.”

Sluipt er nog geen zenuwachtigheid in de groep door die laatste plaats? “Misschien is die aanwezig, maar we merken het in ieder geval niet. We zijn er allemaal zeker van dat we het kunnen met deze groep. STVV is niet slechter dan de ploegen die net boven ons staan.”

Verhulst weigerde eind vorig jaar nog met de pers te praten. Vreest hij niet dat zijn woorden opnieuw verkeerd geïnterpreteerd gaan worden? “Wat er toen is gebeurd, is jammer. Ik zal me nu meer focussen op ballen pakken en proberen de interviews meer in de hand te hebben”, besluit de goalie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties