Real Madrid opnieuw onderuit tegen Barcelona

Dirk Pieters
| 138 reacties

Real Madrid heeft opnieuw niet kunnen winnen van Barcelona. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong in de Copa del Rey, maar Puyol en Abidal zorgden voor de ommekeer; 1-2.

Iedereen zat er op te wachten. De 217e Clasico stond woensdagavond op het programma.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Al na elf minuten bracht Cristiano Ronaldo zijn ploeg op voorsprong. De spits knalde de bal mooi met links door de benen van Pinto tegen de netten. De aanvaller lag de laatste tijd wat onder vuur bij de eigen aanhang, maar was al meteen van goudwaarde. Barcelona reageerde meteen en de paal voorkwam een vroege gelijkmaker van Sanchez. De wedstrijd bleef goed over en weer gaan. Barcelona probeerde Real Madrid onder druk te zetten, maar de bezoekers moesten opletten voor de scherpe counters van de thuisploeg. De ploeg van José Mourinho mocht uiteindelijk gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Amper drie minuten na de pauze stonden de bordjes wel in evenwicht. Puyol buffelde een corner staalhard in doel; 1-1. De bezoekers bleven komen en Iniesta knalde van dichtbij op de paal. Toch liet Real Madrid zich niet doen. Benzema kopte mooi op doel, maar Pinto bracht net op tijd redding. Een kwartier voor tijd zorgde Abidal dan toch nog voor een doelpunt. Hij bracht Barcelona op 1-2.