Reactie Gillet: "Strafschop tegen Van Hout is net als pokeren"

Gillet: "Strafschop tegen Van Hout is net als pokeren"
Foto: © SC

Doelpunt nummer elf van het seizoen voor Guillaume Gillet leverde Anderlecht de drie punten op tegen Kortrijk. De middenvelder zette een strafschop feilloos om.

Nochtans stond er in het Kortrijkse doel een beer van een vent in de persoon van Kristof Van Hout. "Het is toch wel even slikken als je hem ziet staan", lachte Gillet. "Hij pakt veel plaats in. Het was niet evident. Ik heb dan ook even gestopt in mijn aanloop om hem al te laten duiken. Het is net als poker spelen. Ik heb er veel kracht achter gezet, want je weet maar nooit."

"Kortrijk toonde dat het een heel goede ploeg is die zijn plaats heeft in de topzes. Een pluim voor onze verdediging, want we hebben voor het tweede topduel op rij de nul kunnen houden. Ze kregen kritiek omdat we te veel doelpunten slikken. Sinds Oli (Deschacht) in de ploeg staat, hebben we niets meer geïncasseerd. Dat kan toeval zijn, maar voor hem zal het ook wel een opsteker zijn."

Voor Anderlecht komen er nog een paar topwedstrijden aan, te beginnen met Gent. "Dit zijn de wedstrijden die we graag spelen. Iedereen bij ons is klaar om matchen op het hoogste niveau af te werken. Je ziet dat ook aan de resultaten in die wedstrijden. We zetten ons echter nog geen doelen. We bekijken alles match voor match."

De penalty werd fel gecontesteerd door Kortrijk. "Ik denk wel dat het er één was, want Mati wordt van achteren aangelopen. De scheidsrechter kon niet anders. Wel chapeau voor hem ook, want hij heeft in de tweede helft geen compensatie gegeven. Al waren er enkele gevallen waarbij hij dat had kunnen doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties