Interview Scheelen aan uitstekend seizoen bezig bij Fortuna Sittard

Dirk Pieters
| 0 reacties
Scheelen aan uitstekend seizoen bezig bij Fortuna Sittard
Foto: © SC

Onze redactie zocht Wouter Scheelen op. De speler die op uitleenbasis van Westerlo naar Fortuna Sittard trok is momenteel aan een uitstekend seizoen bezig bij de Nederlandse club.

Hoe bevalt het jou in Nederland?

“Het bevalt me goed in Nederland. In het begin was het toch wel aanpassen omdat er een andere manier van trainen en manier van spelen is dan in België. Maar daar heb ik me snel aan kunnen aanpassen. De nadruk op training ligt meer op tactisch vlak, terwijl ik in België vond dat er meer fysisch werd getraind.”

Voldoet Fortuna Sittard momenteel aan de verwachtingen?

“Momenteel staan we op de dertiende plaats in het klassement.We doen het redelijk in thuiswedstrijden, maar heel slecht in uitwedstrijden. In onze thuiswedstrijden hebben we vaak een degelijk niveau gehaald met toch mooie overwinningen (3-1 tegen Willem II,  4-1 tegen Emmen en 5-1 van Agovv). Op verplaatsing loopt het dan weer dramatisch. Zo hebben we nog maar 2 keer gelijk gespeeld en de rest van de wedstrijden verloren. Daar is waar we zo snel mogelijk ook resultaten moeten gaan halen om van een goed seizoen te spreken.”

Hoe verloopt jouw seizoen momenteel?

“Momenteel kan ik met een goed gevoel terugblikken op mijn seizoen. Zowel wat het aantal speelminuten betreft als op het niveau wat ik tot nu toe haal. Ik speelde zo goed als alle wedstrijden tot nu toe. Ik speel ook heel vaak op de nummer tien positie of een beetje hangend vanop rechts met een vrijere rol. Hopelijk kan ik de lijn van 5 doelpunten en 7 assists doortrekken.”

Wat brengt de toekomst?  Blijf je in Nederland of kom je terug naar België?

Over mijn toekomst weet ik nog niet veel op dit moment. Ik ben uitgeleend door Westerlo tot het einde van het seizoen, waar ik einde contract dan ben. We zullen pas over enkele weken/maanden weten wat het zal worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties