Speelt bankdirecteur Spaanse bekerfinale?

Fabian Morren
| 3 reacties
Speelt bankdirecteur Spaanse bekerfinale?
Foto: © SC

CD Mirandés… Er gaat geen belletje rinkelen? Dan hoeft u zich nog niet meteen te schamen, maar toch… Het parcours dat de derdeklasser tot dusver aflegde in de Spaanse Copa del Rey oogt alvast indrukwekkend.

Drie eersteklassers sneuvelden al tegen de club uit Miranda de Ebro. Villarreal, Racing Santander en Espanyol moesten eraan geloven. Vooral de uitschakeling van die laatste club zorgde voor veel ophef. In de heenwedstrijd stond Mirandés 0-2 voor, maar in de slotminuten werd het zowaar nog 3-2. Toen Espanyol in de terugwedstrijd opnieuw op voorsprong klom, leek het kalf verdronken. Maar Mirandés vocht terug en maakte gelijk. In blessuretijd werd het nog 2-1. Mirandés werd gek, Spanje is helemaal in de ban van de bekersensatie.

Pablo Infante Munoz. Zegt u niets? Ook dat is begrijpelijk. Maar in Spanje is de spits wel stilaan beroemd aan het worden. Hij scoorde twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen Villarreal, één goal in beide wedstrijden tegen Racing Santander en één in beide duels met Espanyol. Er wordt zelfs gefluisterd dat de 32-jarige aanvaller op zijn “oude” dag nog een transfer naar de Primera Division zal versieren. Tussen zijn doelpunten door is Infante overigens ook nog bankdirecteur.

Gewaarschuwd
In de halve finale wacht Mirandés vanavond een confrontatie met Athletic Bilbao. Bij de Baskische club zijn ze intussen voldoende gewaarschuwd voor het gevaar van de derdeklasser. “We spelen dan wel tegen een ploeg uit derde klasse, maar we gaan spelen zoals we dat in de Primera Division doen”, zegt Bilbao-coach Marcelo Bielsa. “Het wordt een moeilijke wedstrijd, daar heb je geen 10.000 theorieën voor nodig.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties