Batshuayi: "Anderlecht kon me niet in het gareel houden"

Fabian Morren
| 73 reacties
Batshuayi: "Anderlecht kon me niet in het gareel houden"
Foto: © SC

Michy Batshuayi breekt dit seizoen helemaal door bij Standard. De Belgisch-Congolese aanvaller blijkt een echt doelpuntenmachine te zijn en heeft een verleden bij aartsrivaal Anderlecht.

"Elke Brusselse voetballer wil bij Anderlecht belanden", zegt Batshuayi in S/VM. "Ik was een van de sterkste spelers van mijn leeftijdscategorie, maar Anderlecht kon me niet in het gareel houden. Ze hadden gelijk dat ze me buiten gooiden want ik was bepaald geen engeltje. Ik besefte toen gewoon nog niet dat mijn slechte gedrag gevolgen kon hebben ..."

In 2008 kwam Batshuayi bij Standard terecht. Een keerpunt in zijn carrière, zo blijkt nu. "Bij Standard leerde ik een andere kant van het voetbal kennen", vertelt hij. "Terwijl er in Brussel nog de nadruk op techniek werd gelegd, focust men hier ook op kracht en snelheid. Het spreekt dan ook voor zich dat ik bij Standard een veel completere speler ben geworden. Ik heb altijd al het lichaam van een voetballer gehad, maar bij Standard heb ik het ook leren gebruiken."

Ondanks de vele complimenten die hij de laatste maanden mocht ontvangen, blijft Batshuayi toch rustig. "Alles is zeer snel in de goede richting geëvolueerd, maar ik weet dat het ook net zo snel weer bergaf kan gaan. Ik weet dat ik nog veel werk heb."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties