Op het einde krijgt de coach gelijk

Thomas De Block
| 1 reacties
Op het einde krijgt de coach gelijk
Foto: © SC

Het trainerschap wordt gekenmerkt door grote onzekerheden. Wanneer de resultaten meevallen is een coach koning te rijk, maar in mindere periodes slaat de kritiek ongenadig toe. Onze redactie sprak met Westerlo-voorzitter Herman Wijnants over Jan Ceulemans, bezig aan zijn elfde seizoe

Meer dan eens worden trainers het slachtoffer van tegenvallende prestaties. De laatste jaren lijkt een langdurig verblijf bij eenzelfde club dan ook een utopie. Toch zijn er enkele uitzonderingen op deze regel.

Één van die uitzonderingen is Jan Ceulemans bij Westerlo. De ‘Caje’ is er bezig aan zijn elfde seizoen als trainer en lijkt nog steeds stevig in het zadel te zitten ondanks de mindere prestaties dit seizoen. Voor Westerlo-voorzitter Wijnants is een langdurig verblijf van de trainer dan ook een absolute meevaller.

“In ons geval is de keuze voor de lange termijn succesvol gebleken. Kijk naar onze resultaten van de afgelopen seizoenen en je zal zien dat we steeds konden terugblikken op een behoorlijke eindrangschikking. Tel daarbij de bekerfinale en het Europees voetbal dat we bereikten, Westerlo heeft goed gepresteerd”, verdedigt Wijnants zijn keuze.

Internationale uitstraling

Jan Ceulemans heeft zijn verleden natuurlijk mee. Als speler maakte hij furore en dat leverde hem internationale bekendheid op. Ook nu kan Westerlo daar de vruchten van plukken. “Sommige spelers hadden nooit voor Westerlo gekozen indien Ceulemans er geen trainer was geweest. Zonder zijn aanwezigheid hadden we zeker enkele transfers misgelopen.”

Volgens Wijnants heeft iedere club zijn eigen manier van besturen. De voorzitter van Westerlo wil dan ook niet oordelen over andere clubs. “Je kan weliswaar spreken van een zekere filosofie achter onze keuze. Zo proberen we een groot deel van onze kern bijeen te houden, iets wat in het tegenwoordige voetbal niet altijd makkelijk is”, aldus Wijnants.

Een speciale band

Westerlo heeft zich de keuze voor Ceulemans alvast niet beklaagd. “De resultaten geven ons gelijk. Dit seizoen gaat het weliswaar moeilijker, maar je kan wel spreken van een speciale band tussen Ceulemans en Westerlo.”

Na al die jaren zit er nog geen sleet op de verhoudingen tussen Ceulemans en Wijnants. “We zien elkaar dag in dag uit en we delen zowel de goede als slechte dagen, niet alleen van 9 tot 5, zoals in een bedrijf, maar we moeten op elk moment klaar staan voor de club”, besluit de voorzitter van Westerlo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties