De Nolf: "Cercle is niet langer een grijze muis"

Tomas Taecke
| 3 reacties
De Nolf: "Cercle is niet langer een grijze muis"
Foto: © SC

Jacques De Nolf kijkt uit naar de Brugse derby, maar weet dat de burenstrijd niet meer is wat hij was. "De speciale derbysfeer is vooral onder de spelers verdwenen".

Algemeen secretaris bij Club Brugge Jacques De Nolf heeft zich daags voor de stadsderby tussen Club en Cercle uitgelaten over de burenstrijd. De Nolf herinnert zich de levendige burenduels, die vandaag vooral onder de spelers niet meer de rivaliteit van weleer met zich meebrengen.

"Er is altijd een grote rivaliteit geweest tussen groen-zwart en blauw-zwart", zegt De Nolf op de officiële website van zijn club. "In een ver verleden was die strijd tussen de spelers minstens even groot als tussen de supporters. Maar door de mobiliteit van de spelers en de vele internationale gezichten, is dat vandaag heel wat minder".

"Vroeger was de derby voor de Cerclefans, die verbaal veel sterker waren dan die van Club maar sportief meestal aan het kortste eind trokken, dé match van het jaar. De rest van het seizoen was ondergeschikt aan het resultaat van de derby. Vandaag ligt dat anders; sportief is er meer evenwicht en Cercle telt nu veel meer supporters dan destijds".

"Cercle heeft zijn imago van grijze muis van zich af weten te schudden. Maar dat geldt ook voor Club: het nieuwe management heeft in alle geledingen van de Club voor een nieuwe adrenalinestoot gezorgd".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties