Reactie Cornelis: "Had KV Mechelen sterker verwacht"

Cornelis: "Had KV Mechelen sterker verwacht"
Foto: © SC

Cercle Brugge stond als een huis tegen KV Mechelen. Achteraan werd amper een kans weggeven en vooraan kon het rekenen op een sterke efficiëntie. "Een heel volwassen wedstrijd", zei Hans Cornelis achteraf.

Johan Walckiers in Mechelen

Cornelis kon weer lachen na de ontgoocheling van het niet halen van PO 1. "We hebben het spel aanvankelijk aan hen gelaten. Na de goal was het heel wat makkelijker spelen. We hebben hier vandaag een heel volwassen wedstrijd gespeeld."

Het moet gezegd: veel tegenwerk van Mechelen was er niet. "Eerlijk gezegd had ik hen ook sterker verwacht. We hebben eigenlijk niet veel moeite gehad om hun aanvallen op te vangen. Normaal gezien is dit een team dat thuis te vrezen was, maar vandaag was er weinig van te merken."

Voor de goede prestatie ziet Cornelis enkele redenen. "Ten eerste hebben we defensief het heel goed gedaan. Ten tweede is het belangrijk dat iedereen bijna terug is. We kunnen weer spelen met de ploeg van in het begin van het seizoen. Je ziet dat er meer ervaring in het team zit."

"Of dit onze ambitie verandert? Niet echt, we willen nog steeds onze groep winnen en daarna zien we wel. We bekijken het wedstrijd per wedstrijd en beseffen dat we vandaag een mooie stap gezet hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties