Van Damme: "Daum wordt kampioen"

Tomas Taecke
| 72 reacties
Van Damme: "Daum wordt kampioen"
Foto: © SC

Enkele dagen voor de Clasico tussen Standard en Anderlecht heeft Jelle Van Damme zich uitgelaten over de titelstrijd: "Club Brugge zit in een flow", zet de aanvoerder van de Rouches zijn geld op blauw-zwart.

Vrijdagavond kijkt Jelle Van Damme op de tweede speeldag in PO1 zijn ex-ploeg in de ogen. Standard staat dan lijnrecht tegenover Anderlecht, dat na de puntendeling in het Astridpark tegen KVK iets goed te maken heeft.

"Anderlecht moet winnen, terwijl wij willen winnen", laat Van Damme optekenen in de kranten. "Na de nederlaag in Gent hebben we iets goed te maken bij onze fans. Anderlecht gaat voor de titel, dus zij kunnen zich geen nederlaag permitteren".

Op de persconferentie in Luik liet Van Damme zich ook uit over de titelstrijd tussen (voornamelijk) Club Brugge en Anderlecht. Toen een journalist een biljet uit zijn broekzak toverde met de vraag op wie hij best zijn geld zet, was Van Damme duidelijk.

"Ik zou mijn geld inzetten op Club Brugge", verraste de Standard-captain. "Club zit in een flow en is uitstekend begonnen aan de play-offs. Ik ken Daum niet, maar je weet hoe Duitsers zijn. Hij gaat altijd voor het resultaat en dat is uiteindelijk het belangrijkste. Dat soort trainers liggen mij wel".

"Het blijft onvoorspelbaar, want je weet bijvoorbeeld ook niet wat AA Gent gaat doen. Maar Club heeft in één klap vijf van de zes punten achterstand goedgemaakt, als boost kan dat wel tellen".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties