Vanhaezebrouck: "Stommiteit van N'Diaye"

Tomas Taecke
| 9 reacties
Vanhaezebrouck: "Stommiteit van N'Diaye"
Foto: © SC

Ismaïla N'Diaye wordt straks mogelijk geschorst na een positieve dopingcontrole. Hein Vanhaezebrouck wil niet te lang stilstaan bij de 'stommiteit' van de Senegalees, die intern geen extra sanctie opgelegd zal krijgen.

Tomas Taecke in Kortrijk

Donderdag liet KVK-coach Hein Vanhaezebrouck zich kort na de middag uit over 'dopingzondaar' Ismaïla N'Diaye die door het Vlaamse dopingstribunaal (VDT) op het matje wordt geroepen na een positieve test. De coach van de middenvelder betreurt dat zijn speler niet te rade ging bij de clubarts vooraleer hij de neusdruppels - die pas sedert 1 januari op de verboden lijst staan - heeft ingenomen.

"Mijn speler werd betrapt na een stommiteit", vertelde Vanhaezebrouck. "Hij vergat zich te informeren bij de clubdokters over het product dat blijkbaar sinds 1 januari 2011 op de verboden lijst staan. 'Isa' had die neusdruppels vorig jaar in Frankrijk gekregen en meegenomen naar België om zijn huisapotheek wat vorm te geven. Toen hij last had van een verkoudheid heeft hij dat zonder nadenken ingenomen".

"Verder wil ik daar niet veel aandacht meer aan besteden", voegt de oefenmeester eraan toe. "Hij blijft verder trainen met de groep en zal ook deel uitmaken van de wedstrijdselectie. We wachten de uitspraak af en zullen ons neerleggen bij de schorsing. Een contraexpertise heeft weinig of geen zin".

"N'Diaye zit in de put door wat er is gebeurd en ik acht het niet nodig dat hij reageert. Hij is sowieso al geen grote babbelaar en zit erg verveeld met deze situatie. Ik betreur trouwens de berichtgeving in de kranten. Ik hoor termen als 'speed' en 'amfetamines', die helemaal niet op hun plaats zijn", aldus Vanhaezebrouck.

Morgen blikken we op onze website samen met Hein Vanhaezebrouck vooruit op het streekduel tegen Club Brugge. Verder laat ook Gertjan De Mets zich uit over de wedstrijd tegen zijn ex-club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties