Van Hemert: "Teveel watjes in bepaalde ploegen"
Dirk Pieters
| 10 reacties
Van Hemert: "Teveel watjes in bepaalde ploegen"
Foto: © SC

Hoe ziet de toekomst van Roel Van Hemert er uit? De verdediger doet het momenteel uitstekend bij het Deense FC Hjorring. Blijft de Nederlander bij de club of komt er toch een transfer aan? Onze redactie had een open gesprek met de verdediger.

 Hoe verloopt jouw seizoen momenteel in Denemarken?

Persoonlijk kan ik zeggen dat het meer dan prima gaat. Ik heb me snel kunnen aanpassen aan de speelstijl hier. Ik heb alle matchen gespeeld en haal het niveau wat ik moet halen en ik maak nog dagelijks progressie. Voor niks gaat de zon op uiteraard. Ik ben naar hier gekomen om te presteren en me als speler door te ontwikkelen. Dat lukt tot op heden zeer goed en daardoor is er op het moment belangstelling van zo'n drie clubs uit de hoogste afdeling van Denemarken. Dat is erg positief en een drijfveer om het nog beter te doen elke dag. Ik ben ambitieus en ik wil me sportief verbeteren en zo hoog mogelijk spelen. De kansen zijn er en nu is het aan mij om deze dan te grijpen. Een kans kan je krijgen, maar dan moet je die wel met beide handen aanpakken.

Denk je bij FC Hjorring te blijven of zit er een transfer aan te komen?

Dat kan ik nog niet met duidelijkheid zeggen. Ik schat de kans wel zeer klein in dat ik volgend seizoen nog voor FC Hjorring speel, maar waar mijn toekomst dan gaat liggen kan ik nog niet zeggen. Dat is iets voor mijn managers Gunter Thiebaut en Ole Tobiasen. Ik wil me alleen concentreren op het seizoenseinde met de club en de ploeg want dat is nu het belangrijkste. We willen onze supporters en de mensen die dagelijks met de club begaan zijn een mooi seizoenseinde geven en uiteraard ook voor ons zelf is het belangrijk om de focus vast te houden tot we verlof hebben om te blijven presteren.

Van welke landen / ploegen is er interesse?

Op dit moment zijn er drie ploegen uit de Deense eerste klasse en er lopen wat gesprekken op het moment met enkele Belgische ploegen ook. Verder wil ik er nu nog niet te veel mee bezig zijn en erover horen want daarvoor zijn er managers. Het is als speler nooit goed om teveel met je toekomst bezig te zijn als het seizoen nog loopt. Daardoor ga je minder presteren en is het niet correct naar je huidige club toe om zelf teveel daarmee bezig te zijn. Ik vind dat je een morele verplichting hebt naar je werkgever toe om je te blijven focussen op de prestaties van je huidige club. Maar inderdaad... een eventuele terugkeer naar Belgie is dus ook niet uitgesloten. Ik ben naar hier gekomen om me als speler, maar ook als mens te verrijken. Ik ben in één jaar tijd een andere mens geworden. Ik ben veel volwassener geworden en rustiger in mijn "koppie". Heb ook een half jaar geleden mijn vriendin Sarah leren kennen en ook zij heeft me veel rust gegeven in mijn kop en in mijn leven. Ik wil me settelen met haar en dat gaat ook gebeuren mocht ik hier in Denemarken blijven want dan komt ze na de zomer hier wonen, maar in Belgie zou dat natuurlijk voor haar wel net iets gemakkelijker zijn betreft haar studie en werk.

Volg je het Belgische voetbal nog en welke clubs volg je specifiek?

Absoluut. Elk weekend kijk ik online naar de Belgische samenvattingen. Ik volg sowieso alle ploegen waar vrienden van me spelen, maar in het speciaal volg ik het meeste mijn ex-clubs Lierse en Antwerp natuurlijk. Voor Lierse ben ik blij dat ze een redelijk goed seizoen hebben kunnen bereiken en dat er intern ook veel meer rust is daar nu dan vooral vorig seizoen.

Maar het meeste volg ik Antwerp. Toch de ploeg waar ik het liefst van al heb gespeeld. Het doet me pijn om te zien dat ze dit seizoen zo'n laagvlieger zijn geworden. Wat er volgens mij mis is gegaan dit seizoen? Ik kan natuurlijk niet de interne keuken, maar supporters moeten die nieuwe mensen in het bestuur ook tijd geven. Het zijn zeker zeer bekwame mensen. In de kern ontbreekt het wel aan kwaliteit, maar vooral de mentaliteit. Ik weet als geen ander hoe het werkt op Antwerp en wat de supporters minstens verlangen van hun spelers. Er lopen nu teveel watjes rond. Het excuus dat ze met bang in de benen spelen is om te lachen als je tegen Heist of Boussu Dour speelt. Antwerp is Antwerp en als die club speelt, dan moeten de tegenstanders al op voorhand bang hebben. Toen ik er speelde zag je dat de tegenstander nog bang had, maar nu niet meer. Ze moeten spelers met een betere mentaliteit zoeken die fier zijn om voor Antwerp te mogen spelen. Antwerp is nog steeds een fantastische club met onwaarschijnlijk goede en hevige supporters. De mooiste club waar ik tot op heden heb mogen voetballen. Als er één Belgische club op het hoogste niveau zou moeten spelen is dat R. Antwerp FC. Ik heb er vertrouwen in dat dat zeker nog gaat gebeuren.

Spijt dat je België hebt verlaten?

Spijt niet. Zoals ik al zei is deze stap een enorme ervaring voor me geworden. Ik ben als speler gegroeid maar ook zeer zeker als mens. Een echte 'eye-opener' kun je wel zeggen dus. Ik heb tijdens mijn periode in Belgie zeer veel mooie momenten mogen beleven en dat blijft je toch altijd bij. Ik heb ook fouten gemaakt, maar vele verhalen die de ronde deden waar totaal fout. Ik kreeg de naam van badboy of feestbeest, maar als jonge speler ga je graag op stap. Toch ging ik nooit voor wedstrijden op stap. Na de wedstrijden mag je best ontspannen met ploegmaats. Ik heb me voor elke club 200% gegeven op het veld en mijn truitje kletsnat gemaakt. Ik hou voetbal en supporters mogen hun mening hebben. Zij houden het voetbal groot en dat vergeten veel spelers."    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties