Reactie Zukanovic: "Gele kaart was 'bullshit'"

Zukanovic: "Gele kaart was 'bullshit'"
Foto: © SC

Wat een baalwedstrijd werd het voor Ervin Zukanovic gisteren op Genk. De centrale verdediger zag zijn ploeg veel te mak optreden en daar bovenop kreeg hij ook nog eens zijn vijfde gele kaart van het seizoen waardoor hij geschorst is tegen Standard.

Johan Walckiers in Genk

Zukanovic kon er immers niet mee lachen, want de Bosniër was het helemaal niet eens met scheidsrechter Christof Virant die hem geel gaf voor tijdrekken. "Het is 'bullshit'", reageerde Zukanovic. "Ik begrijp het helemaal niet. Ik krijg geel omdat het publiek er om roept. Ik wachtte zeker geen 20 seconden met trappen. Waarom geeft hij geen geel aan die van Genk in de tweede helft?"

Voor Zukanovic betekent het dat hij de wedstrijd tegen Standard mist. "Erg, want we hebben al geen grote selectie. De coach zal naar oplossingen moeten zoeken, zeker omdat ook Pavlovic geschorst is. Maar eigenlijk blijft het gelijk of ik ze nu of tegen Standard of de wedstrijd er na pak. Eens moest het toch gebeuren."

"Slimmer spelen"

Over de prestatie van zijn ploeg was hij minder te spreken. "Köteles kon op zijn gemak een koffietje nemen. Die heeft geen werk gehad. Als het niet gaat, moet je toch in ieder geval slimmer spelen. Laat hen maar komen, maar probeer toch zelf niet constant naar voor te gaan. Zorg voor wat ademruimte, zeker op een groot veld zoals dit. Bij balverlies moet je hier veel te veel lopen. Dat bedoel ik met slimmer spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties