Nieuwe Standard-trainer over jeugdacademie: "Nog nooit meegemaakt"

Jefrey Van der Straeten
| 72 reacties
Nieuwe Standard-trainer over jeugdacademie: "Nog nooit meegemaakt"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Ron Jans werd vandaag voorgesteld als nieuwe trainer van Standard. De Nederlander is vooral in de wolken met het jeugdcentrum van de Luikenaars.

Jans zal bij Standard vaak met jonge jongens werken. Dat lijkt hem in ieder geval geen probleem: “Als je die sportacademie hier bekijkt; dat heb ik nog nooit meegemaakt. In Nederland is het gewoon goed, hier is het geweldig. Het mooiste is om spelers zelf op te leiden en dat ze doorgroeien. Daar wil ik graag een rol in spelen”, aldus Jans voor de Sporza-camera.

De voormalige Heerenveen-trainer volgt “al het voetbal op de wereld. België ligt vlakbij Nederland, dus ik ben redelijk op de hoogte.” De Sart en Peter Balette zullen de nieuwe coach helpen opdat hij zich snel kan inwerken.

Of Standard veel nieuwe spelers gaat aantrekken? “De club moet beslissen welke spelers ze aantrekt. We zullen kijken wat nu mogelijk is. We gaan ons in ieder geval proberen te versterken”, aldus Jans.

De nieuwe trainer van de club uit de Vurige Stede wil het naar eigen zeggen niet over “prestatiedoelen, maar over ontwikkeling hebben. Als je beter gaat voetballen, zal Europees voetbal daar een logisch gevolg van zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties