Interview Leekens: "Larsen beoogt hetzelfde als Club: het hoogste niveau bereiken"

Tomas Taecke
| 42 reacties
Leekens: "Larsen beoogt hetzelfde als Club: het hoogste niveau bereiken"
Foto: © SC

Georges Leekens haalde opgelucht adem toen hij donderdagmorgen na enkele bange dagen zijn nieuwste aanwinst kon voorstellen. Met de vijfde zomertransfer Jim Larsen lijken Leekens en Club Brugge klaar om een gooi te doen naar de landstitel.

Tomas Taecke in Brugge

Op maandag leek de transfer definitief af te ketsen, woensdag zette Jim Larsen zijn handtekening en donderdag kon hij na de persvoorstelling voor het eerst een blauw-zwart trainingsshirt over zijn schouders gooien. Georges Leekens is na enkele bewogen dagen tevreden dat het huiswerk van Club Brugge na het inlijven van de Deense verdediger af is.

Georges Leekens wandelt door de catacomben van het Jan Breydelstadion alsof hij er nooit is weggeweest. De oefenmeester van blauw-zwart grapt erop los en geen praatje is hem teveel. De gewezen bondscoach voelt zich in zijn sas bij zijn nieuwe club en brengt die positieve energie ook over naar iedereen die zich in en rond de blauw-zwarte wandelgangen begeeft.

"Maandag zag alles er nog een beetje zwart uit, maar mede dankzij Jim (Larsen) zelf hebben we de transfer er toch doorgekregen", slaakte Leekens een zucht van opluchting op de persconferentie. "Zijn club wilde hem niet laten vertrekken maar op zich is dat wel een goed teken. Als ze je liever andere oorden zien opzoeken dan zit er iets fout".

"Geen van mijn spelers krijgt garanties, maar deze speler staat op zijn beurt wel garant voor kwaliteit en ambitie. Ambities die stroken met die van deze club: namelijk het hoogste niveau bereiken. Larsen is een speler van de oude nieuwe stijl: no sweat no glory luidt het hier ook wel eens. Hij houdt ervan om te werken, geen woorden maar daden. Na deze voorstelling steek ik hem in mijn wagen en kan hij straks die daad bij het woord voegen", lacht Leekens.

Club Brugge realiseert met de komst van Larsen een vijfde inkomende versterking. Het huiswerk is volgens Vincent Mannaert af, dat van Leekens nog niet.

"Wat betreft de voorbereiding zijn we nog niet helemaal klaar voor het nieuwe seizoen", gaat de hoofdtrainer verder. "Het zou ook straf zijn mocht dit wel het geval zijn. We zullen moeten blijven werken en dat zal gepaard gaan met vallen en opstaan. De enige zekerheid die er is, is dat we keihard zullen werken".

"In alle linies zal er enorm veel concurrentie zijn, maar dat zorgt ook voor meer kwaliteit. Uiteindelijk moeten we een volwaardige kern hebben die twee à drie wedstrijden in één week kan spelen. Er zijn ook schorsingen en blessures die opgevangen moeten worden".

"Bij Club Brugge lopen we niet naast onze schoenen en zijn er geen 'dikkenekken'. We zullen zoals altijd heel hard werken en zien wel waar we uitkomen, zonder daarom niet of minder ambitieus te zijn", aldus Leekens.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties