Interview Koster: "Te vroeg voor basisploeg"

Koster: "Te vroeg voor basisploeg"
Foto: © SC

Morgen staat de Fandag van Beerschot gepland. Om 15u30 wordt daarbij een oefenwedstrijd gespeeld tegen het Al Faisaly van Marc Brys. Maar er is nog werk voor de boeg, want Adrie Koster heeft nog geen typeploeg beet: "Ik wil eerst nog wat zaken uitproberen", aldus de Nederlander.

Johan Walckiers in Antwerpen

De wedstrijd tegen Al Faisaly wordt een nieuwe studieronde voor Koster. "Het is nog te vroeg om al over een basisploeg te spreken. Ik wil eerst nog wat zaken uitproberen, maar het komt er wel dichter bij. Morgen zal alvast een goede indicatie worden."

Met nog een pak gekwetsten (Dayan, Ojo, Malul, Stijnen) zullen weer enkele andere jongens hun kansen krijgen. "En als het me uitkomt, zal ik zeker ook nog veel wisselen. Dat ze bekend staan als een agressieve ploeg? Dat deert me  niet. Als je goed aan de wedstrijd begint, vind je wel oplossingen. We moeten proberen daar een voetballende oplossing voor te vinden en gewoon ons eigen spel spelen."

Koster is ook niet van plan om van zijn huidig systeem snel af te wijken. "Voorlopig hou ik vast aan mijn 4-3-3. Ik vind dat een goede veldbezetting en we zullen zien hoe zich dat verder ontwikkelt. Als het moet zal ik aanpassen, maar we hebben de spelers om zo te spelen."

Beerschot speelde in de voorbereiding nog niet tegen grotere ploegen. Een bewuste keuze, zo blijkt. "Daar heb ik inderdaad bewust voor gekozen. Maar de ploeg van morgen, Heerenveen en Lokeren zijn toch al zwaardere tegenstanders. Dit is een ploeg in opbouw en we wisselen de zwaardere met de lichtere tegenstanders af."

"We zitten redelijk op schema qua voorbereiding. We proberen te verbeteren waar kan. Nog extra spelers? Als je de ploeg kan versterken en het is mogelijk, moet je dat uiteraard doen. Maar dat zijn zaken die ik intern wil aankaarten."

Praktisch

Abonnees (seizoen '12-'13) kunnen deze wedstrijd GRATIS bijwonen, niet-abonnees betalen €5. Het ticket kan afgehaald worden op vertoon van het abonnement.

Openingsuren van de Ticket Corner:

VRIJDAG: 10u00 tot 18u00

ZATERDAG: vanaf 10u00 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties