Tchité: "Club Brugge is een familieclub"

Fabian Morren
| 25 reacties
Tchité: "Club Brugge is een familieclub"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Mémé Tchité werd dé topaankoop van Club Brugge tijdens de zomer. Blauw- zwart telde 1,4 miljoen euro neer om de aanvaller los te weken bij Standard. "Bij Standard begon ik vanaf nul."

Tchité is de eerste speler die voor Anderlecht, Standard én Club Brugge speelt. “De mensen leven anders in Brugge dan in Brussel of Luik”, vergelijkt de spits. “De mensen zijn hier erg vriendelijk en rustig. Je merkt meteen dat Club Brugge een familieclub is, meer dan Anderlecht of Standard. Dat omschrijft nog het best het verschil.”

De keuze van Tchité voor Club is opvallend. “Het is een Belgische club: ik kende Brugge al wel. Ik heb alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. Het eerste contact was voor de vakantie. Ik kon een maand nadenken. Ik had nog opties. Al-Shabab, ja. Maar ook clubs uit Engeland, Frankrijk, Turkije en Qatar.”

Standard
“Als mensen nu spreken over een gebrek aan respect voor Standard, dan doet me dat pijn”, vervolgt Tchité. “Heel erg veel pijn. Die mensen weten niet wat ik allemaal voor die club gedaan heb. Niemand kan me iets verwijten. Toen ik bij Standard aankwam, begon ik van nul.”

“Ik nam de bus naar de training. Lijn 58 en lijn 48: ik vergeet de nummers nooit meer. Ik moest alles zelf regelen. Mijn eerste contract bij Standard was er een van 1.000 euro bruto per maand. Dat was niet genoeg om van te leven, maar dat telde niet voor mij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties