"De beer is los"

"De beer is los"
Foto: © SC

Adrie Koster heeft zijn ambities duidelijk gemaakt tijdens de jaarlijkse ploegvoorstelling van Beerschot: "Ik wil dominant voetbal zien", vertelde de Nederlander.

Johan Walckiers in Antwerpen

Koster legde het publiek heel duidelijk uit wat hij verwacht. "Ik weet welk voetbal ik wil zien: dominant. We moeten altijd voor de winst gaan. Daarvoor hebben we ook de spelers gehaald die we in dit systeem zien functioneren. Mijn visie is dat je moet proberen altijd één goal meer te maken dan de tegenstander. Aanvallend voetbal dus."

En daarvoor heeft hij een simpele tactiek. "Ik wil dat mijn spelers agressief op de bal spelen. We moeten de tegenstander fouten laten maken. Dat is iets dat je collectief moet doen en waarvoor je lef moet tonen. Maar dat zit in deze groep in. Ze zijn enorm leergierig en tonen een goeie intentie."

Koster mikt dan ook resoluut op de linkerkolom. "Daar gaan we voor. De ambitie is om zeker beter te doen dan vorig seizoen. Elke tegenstander zal het tegen ons moeilijk krijgen, dat kan ik garanderen. Ik hoorde hier vorig seizoen de leuze: 'De beer is back'. Wel, ik durf nu zeggen: 'De beer is los'."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties